Психичното влияние на храната

В различните епохи и възрасти човек употребява съответни храни, необходими за развитието на психическите му характеристики. Всяко духовно качество има свои материални елементи. Искаме ли да бъдем меки, трябва да имаме подходяща материя. Когато ядем някое растение, трябва да се настроим на неговата гама. Храните се делят на категории. Всяка храна се приема за подобрение на нервната система, на костите, на мускулите и т.н.

 1. Краставицата е добра за нервната система.
 2. Доматите регулират кръвообращението.
 3. Бобът действа лечебно, пречиства и е хранителен. Когато си в мрачно настроение и изпитваш песимизъм , яж боб. Да се яде всеки ден не е полезно, веднъж в седмицата е достатъчно, ако се яде много заболява се от подагра. Човек, който е скържав, не бива да яде боб, защото ще стане още по- скържав.Черният дроб развива интуицията.
 4. Бамята дава на човека мекота в характера.
 5. Сините патладжани успокояват.
 6. Грахът е добро козметично средство; трябва да се вари без масло и с малко сол.
 7. Леската огражда, в нея има магична сила.
 8. Орехите карат човека да мисли.
 9. Черешите са отлични за симпатичната нервна система и помагат на онзи, който има затягане, запичане на червата. На скържавия дай череши, плодове.
 10. Крушата е за интелектуалци, тя активизира умствено-жизнените функции. Ако искаме интелигентност, трябва да ядем круши.
 11. Динята чисти стомаха и червата. След като е стояла на слъце, ако се откъсне и изяде веднага е най-полезна. Динята действа ободрително и слабително. Ако искаш да знаеш как да работиш с хора, яж диня.
 12. Пъпеш ще ядеш , за да бъдеш внимателен, да имаш маниер и обхода с хората.
 13. Тиква се яде, когато човек иска да научи да не се безпокои.
 14. Човек трябва да употребява известно време млечни житни зърна, преди да са напълно узрели; това укрепва нервната система. Но трябва да се дъвче добре.
 15. Водата е добро козметично средство за онзи, който знае как да я употребява. С водата можеш да получиш какъвто цвят искаш на лицето си, само че трябва знание.
 16. За някои храни не е добре да се казва как въздействат. Всеки плод служи за проява на едни или други черти на характера в човека.: едни плодове събуждат физическата енергия, други- чувствата, а трети – умствената енергия. Разнообразието на волеви, умствени и емоционални качества ще зависи от употребата на различи растения и плодове за храна. Има растения, които правят човек благоразумен.
 17. Човек трябва да развие усет от какви храни се нуждае, за да трансформира и асимилира енергията им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *