Както движимото, така и недвижимото имущество може да бъде подложено на различни рискове, което изисква вземането на правилни мерки за превенция и защита.

Неприятните последствия, които биха могли да възникнат от умишлени и неумишлени деяния на хора, непредвидени ситуации, като природни бедствия и други, могат да бъдат големи. Има опасност да костват както много от вашия бюджет, така и да ангажират времето ви и да ви причинят стрес.

Има ли начин да се предпазите от финансовите щети, касаещи имота ви? Отговорът се открива в лицето на застраховка за жилище, подходяща както за апартаменти, така и за къщи.

Какво представлява застраховката за жилище и какво включва?

Обезпечаването на финансовите си разходи при непредвидени зловредни ситуации, касаещи имуществото ви, е възможно чрез застраховане на имота. Този вид услуга е много популярна и се предлага от всички застрахователни дружества на територията на България.

Целта на застраховането на имота е да го предпазите от определени рискове, включени в покритието.

Покритието на застраховката за жилището може да търпи промени, в зависимост от типа на услугата и пакета, към който сте се насочили. Основните рискове, които се включват, са:

  • природни бедствия – земетресения, наводнения, разместване, свличане, срутване на земни пластове, бури, мълнии. Тук се класифицират и пожарите;
  • зловредни действия от трети лица – влизане с взлом, грабеж, кражба, вандализъм, изразен в чупене на стъкла, палеж и други;
  • непредвидени ситуации – аварии, къси съединения, експлозии. Включват се и по-нестандартни условия, като падане на летателно тяло, увреждане на имуществото вследствие на удар от превозно средство, животни, както и падане на товар.

Консултирайте се с избраното от вас застрахователно дружество, за да научите подробности относно включените рискове за дома ви.

Какви са предимствата от сключването на застраховка за жилище?

Изборът да застраховате вашия имот е важен и носи със себе си много ключови предимства.

Сигурност

Застраховката за жилището носи сигурност, кара ви да се чувствате по-спокойни и е отличен вариант за всеки, на когото му се налага да пътува често, да напуска дома си за повече от един ден.

Оптимизирани процеси

Дигитализацията повлиява значително и тук. Все по-лесно е да се запознаете с разнообразието от продукти, които застрахователите предлагат, да научите повече за покритията и дори да заявите застраховката за жилището си онлайн.

Условията за плащане и получаване на документите също са гъвкави и съвместими с динамичното ежедневие.

Водещите компании предлагат възможност за застраховане на имот, чиято оценка се равнява на милиони левове, както и различни опции и удобства, като оглед чрез смартфон, проследяване на статуса при заведена щета и други.

Бързо изплащане

В днешно време изплащането на покритието по договора за обезпечаване на имот се извършва бързо, което се дължи отново на оптимизираните процедури по оценка и опис. Можете да получите финансови средства за щетите по имота ви в рамките на дни – в повечето случаи застрахователят ги изплаща в 14-дневен срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *