компютърната техника

Независимо дали се ориентирате към нова или употребявана компютърна техника е важно да изберете преносим или настолен компютър, който разполага с гаранция за качество. Причините за това са много, като основно са подкрепени от факта, че гаранционният срок дава сигурност на притежателя си. При повреда на закупената стока, в повечето случаи потребителят може да се възползва от поправка и ремонт в сервиз, или пък от замяна.

Специалистите от онлайн магазин за компютърна техника и компоненти втора ръка Квантсервиз споделят кои са основните предимства от наличието на гаранция и защо трябва да се ориентирате към търговците, които ви предоставят такава.

Защо трябва да имате гаранция за компютър и лаптоп втора ръка?

Погрешно твърдение е че само новите стоки притежават гаранция за качество. Реновираните устройства, закупени от оторизирани търговци, също се предоставят с тази услуга, която се явява голямо предимство при избора на магазин. 

Ето и някои от предимствата, които окачествяват гаранцията като важно условие при закупуване на компютърна техника втора ръка:

  • ако заложите на доказана компания за за закупуване на компютърна техника втора ръка, можете да сте спокойни, че наличният гаранционен срок наистина потвърждава качеството, защото преди да достигнат до вас реновираните устройства, преминават през определени тестове;
  • гаранцията ви носи спокойствие, че вземате правилното решение, като инвестирате в употребявани продукти на по-ниски цени;
  • освен че се подсигурявате за състоянието на артикула, вие го закупувате на значително по-ниска цена от чисто новите предложения на пазара;
  • гаранционните срокове са с различно времетраене – ще откриете такива до 12 месеца или дори с удължен срок до 5 години;
  • можете да закупите не само компютъра или лаптопа втора ръка с гаранционен срок, но и всякакви други периферни устройства – монитори, външна памет, както и части, сред които процесори, видеокарти, батерии;
  • при неизправност и влошаване на първоначалното състояние, която не е по ваша вина, можете да се възползвате от гаранционния си срок и да върнете закупения от вас артикул за ремонт, а при някои търговци и за подмяна.

Съвети от онлайн магазин Квант Сервиз при избор на употребявана компютърна техника

Освен валиден гаранционен срок за компютрите втора ръка, има още няколко характеристики и параметри, които е важно да бъдат съобразени. Необходимо е да разгледате състоянието на стоката, особено ако я закупувате от онлайн магазин, в случай че пратката има преглед. Също е нужно да сравним дали съответства напълно на посочените характеристики в сайта.

Екипът от професионалисти на Квант Сервиз напомня, че за качеството на избрания от вас компютър или друго устройство не е важен само търговецът, от когото ще го закупите, но и самият производител. Именно поради тази причина е подходящо да заложите на доказани и реномирани марки, които държат високи позиции в производството на технологии.

Трябва да проверите как работи лаптопът или компютърът, за да се уверите в неговата изрядност. Важно е да се съобразят животът на батерията, производителността и работата на процесора, ако изпълнявате работни задачи. Ако търсите компютър втора ръка за игри е добре да се поинтересувате и от видеокартата.

Специалистите напомнят, че когато купувате компютър втора ръка с гаранция, трябва да знаете, че нейната валидност се отнася само за щети и изменения по независещи от вас причини. Ако вие имате отношение към влошеното състояние, то гаранцията няма да покрие щетите или да осигури замяна на устройството ви и последствията ще бъдат за ваша сметка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *