iPhone 14

Битката за върха на технологичната пирамида в производството на телефони се води между няколко бранда. Apple дълго време нямаше основен конкурент, но сега борбата е ожесточена, особено след навлизането на други компании производители. Затова почитателите на известната марка си задават въпроса, кога ще излезе новият iPhone 14.

Кога през 2022-ра година излиза iPhone 14?

Епъл обяви официално разработването на новия айфон в края на 2021 г., а новината беше възприета възторжено от любителите на марката. Преди известно време брандът обяви официалната дата, на която ще представи устройството, с което спряха въпросите “Кога?”. Месец септември и по-точно 7-ми септември ще бъде големият ден.

Неоправданите очаквания за айфон 13 накараха Apple да подобрят значително новото устройство, заради което беше отложено анонсирането му. Според някои източници, компанията ще предложи множество ъпгрейди, което е причинило забавянето на разработката му.

Твърди се, че рамката на смартфона ще бъде от титанова сплав, а не от алуминиев материал, както беше в последните модели. Причината от Apple да заложат на смяна най-вероятно е да се прибави допълнителна нотка красота, а и сигурност, на устройството. Новият вид материал ще направи iPhone 14 по-тежък, но в същото време удароустойчив.

Какви ще са предимствата на новия iPhone?

Новото 14-то поколение смартфони на Епъл ще бъде с драстично подобрени специфики. Според неофициални слухове, марката ще спре да произвежда мини вариант и се е насочила към разработване на стандартен модел, както и про, макс и про макс такива.

Цветовата гама остава непроменена, с изключение на розовия цвят, който бива заменен от лилавия. Характеристиките на iPhone 14 ще бъдат драматично променени в сравнение с предшествениците си. Спекулира се, че основните ъпгрейди са свързани с камерата, екрана и процесора.

Опресняването на картината и останалите подобрения няма да навредят на батерията. Все още не е ясно какво ще е нейното количество, но се коментира, че брандът ще заложи на изцяло безжично устройство. Камерата ще има възможност да заснема 8К качество кадри, а предната такава – 4К.

Относно функциите, камерата ще разполага с ултраширокоъгълен спектър, телефото опция, както и много други възможности в своята 48-мегапикселова картинна резолюция. Селфи камерата си остава 12 мегапиксела, но 60-те кадъра в секунда при 4К клип отличават iPhone 14.

Що се отнася до всички модели, то основните разлики между стандартния айфон, Pro, Max и Pro Max устройствата ще са ценови, както и ще има различия в големината на дисплея и паметта. Продължава усилената работа на Apple по новата операционна система iOS 16, която за пръв път се появи при предшественика на този телефон.

Колко ще струва?

Нищо не може да бъде гарантирано преди официализирането на iPhone 14. Цената на всеки вариант на мобилното устройство е само спекулация, като е все по-вероятно, че Mini вариант няма да има. Според някои източници, тя няма да се промени, но има множество хора, които смятат, че в крайна сметка, цената на айфонът ще скочи.

Причините за евентуалното покачване в ценовото отношение са най-различни. Инфлацията направи материалите много скъпи и е резонно да поскъпне самият телефон. От друга страна, множеството подобрения спрямо предишния айфон 13 са друг повод, който да причини ценово покачване.

Според някои специалисти, цена на iPhone 14 може да е между 10 и 15% по-виска в сравнение с предишния модел. Това означава, че досегашният максимум от 1099 щатски долара би могъл да нарасне с до 100 долара повече. В България, това би надхвърлило 3000 лева.

Нужно е да бъде спомената и допълнителната система за охлаждане, вградена за пръв път в новия айфон, явяваща се предимство. Това е иновация, която ще бъде изпробвана за пръв път в новия телефон, след като вече е минала серия от успешни тестове. Известието при инцидент е друга новодобавена функция, като това позволява да бъде набрана бърза помощ автоматично при евентуална катастрофа.

Кога да очакваме iPhone 14 в България?

Критериите, които устройството покрива, пораждат у нас въпроси, свързани с датата на пристигане по магазините. Примамливите специфики несъмнено са подобреният “Lock screen”, както и операционната система и процесорът. Все още няма яснота на коя дата ще бъде пуснат в продажба айфонът.

Твърди се, че периодът, за който трябва първоначално да бъде пуснат за продажба, е една седмица след официализирането му. В България обаче винаги има закъснение от поне две седмици, така че е твърде вероятно първите телефони да пристигнат в края на септември.

Датата 16-ти септември 2022 г. е ключова за развитието на iPhone 14, тъй като именно тогава ще бъде наличен за поръчка и доставка. Първоначалните цени ще зависят от варианта на устройството и със сигурност ще бъдат над 1099 долара.

Феновете на Apple, и по-точно на айфоните, чакат с вълнение представянето и излизането на най-модерния и нов телефон. Очакванията разбираемо са големи и затова има много оптимизъм. Екипът на онлайн магазин Ardes.bg напомня, че в различните физически и дигитални магазини ще срещнете всички варианти на iPhone 14 след неговото излизане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *