Геймърските клавиатури се отличават от обикновените компютърни такива по редица специфични характеристики, благодарение на които се подобрява геймърското изживяване. Проектирани са така, че да предоставят удобство, прецизност и бързина на отговор. 

В следващите редове ще ви представим основните ключови характеристики, които е добре да притежава една геймърска клавиатура. А относно това как да изберете перфектната такава – може да прочетете и тази полезна статия, като влезете в линка.

Какви характеристики е добре да имат геймърските клавиатури?

Има някои функции и спецификации, които изцяло променят стила на игра, както и самата атмосфера. Ето кои са те:

       1. Вид на клавишите

Един от най-основните аспекти, които трябва да разгледате, е типът на клавишите. Съществуват два основни типа – механични и мембрани. Мембранните са по-тихи, по-леки и по-евтини. За игри са по-подходящи механичните. Те използват отделни превключватели, разположени под всеки клавиш, което осигурява по-бърза реакция. Идеални са за геймърите, търсещи бърз и прецизен отговор от клавиатурата.

       2. Подсветка и RGB ефекти

Много от геймърските предложения разполагат с подсветка. Тя може да е едноцветна или RGB. Това е много полезно при игра, особено на тъмно, като някои модели позволяват и персонализация на цветовете, както и ритмичност при определени действия или звуци.

       3. Макроси

Макросите са персонализируеми комбинации от клавиши, които с едно натискане позволяват изпълняването на комплексни команди. Те са особено ценени от професионалните геймъри, допълват специалистите от Plasico.

В каталозите на онлайн магазините ще откриете голямо разнообразие, с различни функции, като често може да се ползвате и от по-големи отстъпки или безплатна доставка. Предлагат се с двата типа свързаност – жични и безжични. Въпреки че играчите обикновено предпочитат първия вариант поради по-бързата и по-стабилна връзка, за други свободата на движение има решаваща роля.

Защо да изберете ергономична?

Игровите сесии обикновено са доста дълги, което налага изборът на модел да е обвързан преди всичко с удобството. Такова може да се намери при ергономичните варианти.

Те предоставят по-естествена позиция на ръцете, като по този начин може да се предотврати напрежението и болката в ръката и китката. Според стила на игра, за някои геймъри по-малките модели са по-удобни, докато други предпочитат с по-големи размери. Регулируемите ъгли и подложките за китки са още едни характеристики, обуславящи ергономичността, които позволяват на клавиатурата да се адаптира към индивидуалните специфични нужди за комфорт.

Гореописаните фактори определят качеството и удобството на геймърската клавиатура, но в крайна сметка изборът зависи изцяло от вашите предпочитания и бюджет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *