Макар че облакът е може би най-разпознаваем като удобен начин за съхраняване и достъп до данни, има много други предимства на тази технология, за които потребителите може би не се сещат автоматично – а именно, когато става въпрос за растеж на бизнеса. От рационализиране на управлението на проекти до намаляване на времето за преквалификация – има множество начини, по които собствениците на фирми могат да използват облачните технологии, за да им помогнат да се разраснат.

Управление на информацията за взаимоотношенията с клиентите

Един от най-въздействащите начини, по които малкият бизнес може да използва облачните технологии за растеж, е чрез внедряване на базирана в облака система за управление на взаимоотношенията с клиенти (CRM), като Salesforce или HubSpot, която да помогне на бизнеса ви да управлява взаимодействията с клиенти, потребители и потенциални клиенти. 

 

Ползите от използването на CRM система включват: 

  • 1. увеличаване на продажбите чрез автоматизиране на генерирането на потенциални клиенти и прогнозирането на приходите, 
  • 2. подобряване на обслужването на клиентите, 
  • 3. подобряване на маркетинга чрез създаване на целенасочени маркетингови кампании за различни типове клиенти и 
  • 4. организирано сътрудничество в екипа чрез централизиране на данните за клиентите. 

Чрез използването на CRM система, базирана на облак, малките предприятия могат да получат достъп до технологии на корпоративно ниво на част от разходите, което може да им помогне да се разширят. – Eddie Lou, CodaPet

Оптимизиране на управлението на проекти

Използването на базирани в облака решения за управление на проекти е един от най-ефективните начини за използване на облачните технологии от малка фирма с цел разширяване. 

 

Като улесняват работата от разстояние и предлагат достъп в реално време до данните за проекта, тези решения могат да подобрят производителността и сътрудничеството на няколко екипа, работещи по една и съща задача. 

 

Ако малките фирми могат да рационализират процесите си за управление на проекти, те могат да вложат повече пари и време в проекти за растеж и да достигнат до повече хора.

Сътрудничество с доставчици, изпълнители и партньори

Тъй като привличате все повече партньори от агенции, изпълнители, хора на свободна практика и други, най-лесно е да използвате софтуер за съвместна работа в облака, за да сте в крак с важните файлове, данни, творчески активи, информация за поръчки и клиенти. 

 

Платформи като Google Drive помагат на бизнеса ви да се разраства по сигурен и безопасен начин, особено след като има регистър на промените, когато различни участници добавят или премахват неща, в случай че трябва да се върнете към по-ранна версия на документа.

Автоматизиране на рутинни задачи

Един от най-въздействащите начини, по които малкият бизнес може да използва облачните технологии за растеж, е чрез използване на инструменти за автоматизация, базирани на облака. 

 

Тези инструменти дават възможност на предприятията да автоматизират рутинни задачи като поддръжка на клиенти, въвеждане на данни и процеси на фактуриране. Това освобождава време и ресурси, които могат да се използват за по-стратегически инициативи, стимулиращи растежа. Освен това тези инструменти често са по-рентабилни от традиционните решения, което ги прави привлекателен вариант за малките предприятия, които искат да спестят пари, като същевременно постигат целите си.

Повишаване на производителността на екипа ви

Един въздействащ начин, по който малкият бизнес може да използва облачните технологии за растеж, е да използва инструменти за продуктивност като Asana. 

 

Инструментите за продуктивност помагат на малките предприятия да гарантират, че усилията им се превръщат в ценни резултати. С помощта на тези инструменти можете да разделите целите си на етапи, да възложите внимателно разработени задачи на ключови заинтересовани страни и да проследявате напредъка по пътя. Тези инструменти ви помагат да се движите напред по организиран начин и ви улесняват в оценката на въздействието на поставените резултати. 

Съхраняване на данни по сигурен начин

Едно от най-големите предизвикателства за малките предприятия е достъпът до данни, като например информация за клиенти, фактури, поръчки и други, а много малки предприятия имат навика да използват физически форми за съхранение на данни, а не цифрови. 

Дори и да използват цифрови технологии, това е наследен настолен софтуер. Най-големият проблем при този подход е разпръскването на данните и потенциалната им недостъпност в критични моменти. 

 

Например, ако данните на вашата компания се съхраняват в лаптопа на служител и той загуби този лаптоп или се случи нещо лошо, може да загубите данните си завинаги. Точно тук облачната технология може да се окаже огромно спасение за малките предприятия. Използването на софтуер, който съхранява данните безопасно и сигурно в облака, като ги прави достъпни 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и напълно агностични по отношение на хора и машини, ще доведе малките предприятия до растеж. 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *