Ако геймингът е вашата страст и обичате да превръщате игрите в реалност, то сигурно оценявате необходимостта от качествено компютърно оборудване. Изборът на добър лаптоп или компютър не е единственото условие за реалистичен и успешен gaming. 

Специалистите от онлайн магазин Plasico.bg споделят, че периферните геймърски устройства и аксесоари са също толкова важни, колкото е и компютъра, в което число спадат и гейминг мишки.

С какво се различават гейминг мишките от стандартните?

Гейминг мишките се различават по визуални характеристики значително от обикновените. Те помагат на геймъра да упражнява контрол върху хода на играта по бърз и ефективен начин. Основните разлики, които могат да бъдат направени, са:

  • гейминг моделите имат повече бутони, които служат на геймъра;
  • имат LED подсветки, чиито светлини и наситеност могат да се регулират;
  • може да се регулира чувствителността на докосване;
  • имат усъвършенствани сензори и бърза скорост;
  • безжичните модели нямат забавяне на входа;
  • притежават ергономичен дизайн.

Кои са най-важните критерии при избор?

Има множество важни характеристики, които трябва да съобразите, за да направите оптимален избор. На първо място, трябва да изберете оторизиран търговец и да заложите на модел, чийто производител има висока оценка от потребителите. 

Важен критерий е начинът на свързване. В зависимост от игрите, които играете – дали се изисква динамика или не, може да определите дали да се насочите към жичен, или безжичен вариант. 

Ако сте любители на стратегическите и многокомпонентните игри, то е добре да заложите на модел с допълнителни бутони, които да ви спестят време при задаване на командите. В такъв тип игри се изисква прецизност и бързина на действие, което ММО мишките могат да осигурят. Те са подходящ избор за професионалисти или напреднали в игрите. 

Ако сте начинаещ, е по-добре да се насочите към гейминг шутър модел, който е сред най-разпространените и лесни за управление варианти на пазара за геймърско оборудване. Те се състоят от малък брой бутони – стандартните два и скрол бутон, както и още два странично разположени за палеца.

Сред най-важните критерии, които трябва да съобразите, е дизайнът и захватът на ръката ви. За да се чувствате комфортно по време на игра, е добре да заложите на гейминг мишка, която има ергономичен и удобен дизайн, позволяващ да разположите дланта си плътно и да избегнете предпоставка от поява на дискомфорт или напрежение в китката и предмишницата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *