Кой е казал, че студените месеци от годината не са подходящи за приключения? Ще откриете множество и красиви дестинации на близки и далечни локации, които не само ще обогатят вашата култура, но и ще ви накарат да изпитате несравними положителни емоции. Но как да изберете дестинацията за вашата екскурзия?

Кои фактори да съобразите при пътуване?

За да бъдете сигурни, че ще предприемете пътуването, което е подходящо за вас и ще ви накара да се чувствате максимално добре, трябва да съобразите следните няколко важни обстоятелства:

 1. България или чужбина?
  На първо място, определете дали търсите пътуване до българска територия, или предпочитате да осъществите екскурзия до чуждестранна дестинация.
 2. Зимни атракции в планината или екзотика на морето?
  Много е важно да определите своите предпочитания. В зависимост от това дали искате да се радвате на слънчеви и топли дни на екзотично място, или да се потопите в красотата на снежната обстановка и да се отдадете на сезонни спортове, ще се ориентирате по-добре.
 3. Самолетен или автобусен транспорт?
  Определете дали искате пътуването ви да бъде със самолет или автобус, защото това влияе не само на цените, но и на мястото за отпътуване, времетраенето и удобството.
 4. Организирана от туроператор или самостоятелна екскурзия?
  От този избор зависят редица условия за престой, продължителност, програма за посещение на забележителности, тип на хотела, в който ще отседнете и други.
 5. Пътуване за двама или за група от хора?
  Много е важно да определите колко души ще бъдете, защото често туристическите агенции предлагат отстъпки за по-големи пакети и преференциални условия.

Съобразявайки тези основни фактори, ще можете да откриете подходящата оферта много по-лесно.

Кои са най-популярните дестинации за екскурзия през зимата?

Има толкова много дестинации, подходящи за екскурзия през зимата. Едни от най-популярните, са следните няколко.

Екзотични локации

Ако искате да се откъснете от зимната обстановка и да се потопите в разкоша на комбинацията от слънчево време, морски бриз и необятно море или океан, може да разгледате следните варианти.

Малдиви

Комбинация от нереално красива природна обстановка с луксозни хотели и множество удобства, които да ви накарат да забравите за студа по родните земи.

Остров Мавриций

Едно от най-популярните места за пътуване през зимните месеци от годината. Намира се в Индийския океан и се характеризира с чиста вода, необятни плажове, изобилие от коралови рифове и екзотика.

Зимни локации

За любителите на по-студените месеци от годината представяме две подходящи предложения в Европа.

Виена

Коледният пазар в Австрия е всеизвестен и е в основата на много екскурзии годишно. Носи приповдигнато празнично настроение, с което да се заредите. Насладете се на местните ястия, сладки изкушения и греяно вино, за да се стоплите в студените зимни дни.

Прага

Ако търсите истинска приказка, зимата в Прага ще ви я осигури. Готическите църкви, множеството замъци и средновековни забележителности с красива снежна покривка откриват пред вас незабравими гледки по време на екскурзията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *