Когато станете родители на прекрасно новородено бебе, искате да му осигурите най-доброто. Една от първите необходимости, която вероятно ще търсите, е количката. Нейният избор може да бъде труден, защото има толкова много опции на пазара. Търсите насоки, които да ви помогнат да намерите идеалната количка за вашето бебче? Вижте какво споделят от GRAZIA и направете своя информиран избор.

Как да направите избор на количка?

Първото, което трябва да решите, е какъв тип количка искате. Има видове, които се сгъват лесно и са удобни за пътуване, има такива, които са с по-големи колела за по-добро справяне с трудни терени. Ще откриете и такива видове, които могат да се превърнат в колички за две деца.

Преди да направите избора си обаче, определете критериите и функциите, които желаете те да имат.

Безопасност

Безопасността на вашето новородено е от първостепенно значение. Търсете такива модели, които имат добри спирачки и здрава стабилна конструкция.

Удобство

Вашето дете ще прекарва много време в количката, така че тя трябва да е удобна. Ако избирате модел с кош за новородено, обърнете внимание на вътрешното пространство и матрачето. По отношение на седалката – търсете модели с функции за удобство на детето, като например регулируема облегалка и поставка за крачетата, както и регулируем сенник. Трябва да се сгъва лесно и бързо, което ще ви позволи да я приберете и изнесете където пожелаете. Да не забравяме и за амортисьорите – те предлагат по-голям комфорт особено по време на разходки по неравни повърхности.

Пространство за съхранение

Когато сте навън, ще трябва да вземете със себе си много неща. Изберете такъв модел, който има достатъчно пространство за съхранение. В багажника ще трябва да поставите бебешките неща като пелени, бутилки, играчки и други аксесоари. Да не пропуснем и факта, че ще имате нужда от поставянето на покупки, ако ходите на пазар с нея. 

Още едно отлично предимство е, ако притежава защита от UV лъчите. 

Как да изберете най-добрата количка: съвети и препоръки

Има няколко основни точки, които да обмислите предварително:

  • бюджет – определете го предварително и се придържайте към него. Имайте предвид, че по-скъпите марки често предлагат по-високо качество и допълнителни функции;
  • тегло и размер – изберете лека и маневрена количка. Ако често пътувате или използвате обществен транспорт, изберете компактен модел, който няма да заема много място. Уверете се, че е подходяща за вас и багажника на автомобила ви;
  • опции за надграждане – някои модели позволяват надграждане, така че количката да “расте” с вашето семейство. 

Прочетете отзиви от други родители и се консултирайте с тях за опита, който имат с определени марки и модели, функции и всичко останало, което би ви било полезно. 

Онлайн магазините могат да бъдат удобен начин да намерите идеалната количка за вашето новородено, споделят от онлайн магазин Рая Тойс. Така може да сравнявате цени и функции, без да напускате уюта на дома си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *