пампорово ски

Пампорово е един от най-предпочитаните курорти за ски туризъм в България. Разполага с писта, годна за провеждането на първенства от световен ранг, споделят от Pamporovo.me. Дължините и обезопасителните средства, с които са снабдени и останалите писти, ги правят подходящи за непрофесионални любители на спорта. Официално ски сезонът се открива през декември, но много по-рано посетителите могат да посетят курорта и да се насладят на любимото си занимание. 

Какви писти предлага Пампорово? 

Повече от десет трасета за спускане, разделени според нивото на трудност и дължината, са на разположение на туристите. Може предварително да проверите коя е препоръчителна за вашите умения зона, като има четири вида. Ето какви са трасетата:

  • зелени – обособени са за начинаещи любители;
  • сини – предназначени за посетители със всякакъв опит; 
  • червени – допускат напреднали в заниманието посетители;
  • черни – те са за професионалистите и състезателите могат да се спукат по тях.

Поддръжката на снега в курорта, се осъществява с машини, ако времето и температурата не са създали условия. Състоянието на зимните терени, може да проверите онлайн. Сред най-известните терени, са: Студенец, Снежанка 1 и 2, Малина.

Предимства на пистите в Пампорово

Зоните за спускане се различават по дължината, характеристиките и ширината си и позволяват повече хора да се спускат, без да си пречат и да се създава неудобство от дълго чакане по опашки.

Курортът разполага с камери, които позволяват в реално време да наблюдавате състоянието на пистите. 

Лифтове в Пампорово

Придвижването между пистите е добре устроено. Лифтовете са с определен капацитет – от едноседалкови до шестседалкови. Според нивото на денивелацията и разстоянието на връзката, има различни маршрути между зоните за ски. Друго приспособление за придвижване между пистите е мини влека, предназначен за един или двама скиори. Допълнителен превоз е ски шатълът между двете ски зони, като карта на маршрута му може да намерите също в сайта на курорта.

Пампорово е предпочитан курорт, заради различните удобства, които предлага, както и разнообразието от хотели. За напредналите скиори, теренът е основен фактор, но останалите забавления, които мястото предлага, привличат и начинаещи почитатели на този спорт и техните семейства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *