Сейшелските острови, чието официално име е Република Сейшели, представляват малък архипелаг, намиращ се в Индийския океан. Това определено е едно кътче от рая, което има невероятни курорти, красиви плажове и комфортен климат за почивки през цялата година. По тези земи има и доста забележителности, както природни, така и културни, които не спират да привличат хиляди туристи. Повече от половината територия на страната е посветена на резервати и морски паркове и като цяло се държи изключително много на опазването на околната среда.

Сейшели почивка

Топ 3 забележителности на Сейшелите

Много е трудно да се определят топ 3 на забележителностите на Сейшелите, тъй като тук те са наистина на всяка крачка, но ето едни от най-популярните, които опредлено не трябва да пропускате:

  • Anse Source d’Argent – това категорично е едно от най-красивите места на Сейшелите и се намира на остров Мехе. Известно е с изключителната си природа, изваяна от гранитни скали, бели пясъци и кристално чисти води. Тук туристите имат възможност да се насладят на релакс на плажа или на различни водни активности. Входната такса за това магично място е около 8 долара на човек.
  • Vallée de Mai – това е най-известният резерват на Сейшелите и една от най-посещаваните забележителности. Намира се на остров Прасли, близо до градчето Гран Анс и е познат с богатата си природа, както и с наличието на кокосови палми, които се смятат и за символ на страната. Входната такса е около 25 долара и включва воден транспорт до мястото, както и екскурзовод. По време на разходката ще видите много защитени видове растения и животни.
  • Cathédrale de l’Immaculée Conception – Катедралата “Непорочното зачатие” е една от най-интересните културни и архитектурни забележителности тук. Намира се в столицата Виктория и е построена в страхотен готически стил. Може да се посети всеки ден между 7:00 и 17:00 часа, като входа е напълно безплатен.

В тази страна има още много както природни, така и културни забележителности, които да разгледате по време на екскурзията си. 

Какви документи са нужни за пътуване до Сейшелите?

За пътуване до островите имате нужда на първо място от паспорт с валидност поне още 6 месеца и виза. Тя може да се издаде и непосредствено след полета ви, от летището в страната, но е по-добре да си я изкарате предварително, съветват от туристическа агенция Екватор БГ. Също така ще трябва да представите самолетните си билети за обратна посока , както и доказателство за резервацията ви в хотела. Нужно ще бъде също и доказателство за финансова възможност за престой. 

Имайте предвид, че ако се възползвате от оферти за различни видове пакети, които се предлагат с опцията за ранно записване, тази ваканция ще ви излезе една идея по-евтино.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *