С влизането в 9-ия месец на бременността, а понякога и по-отрано, едно от най-важните неща е подготовката за постъпването в родилното отделение. 

Има десетки вариации и списъци за новородено. Те са базирани на изискванията на акушерки или на майки с опит, но най-добрата гаранция е да се доверим на експертите, съветват от онлайн магазин Baby.bg.

Какво и защо да приготвим за родилното?

В списъците за новородено най-често се посочват три отделни чанти – за престоя с бебето, за раждането и за изписването. Ето още няколко изпитани съвета какво да имате предвид при изготвянето на списъците, подготвени от екипа на Baby.bg:

  • за постъпването и раждането – тук влизат набор лични и медицински документи като лична карта, акт за брак, удостоверение за кръвна група, за съхранение на стволови клетки, ако има такъв и др. Не бива да се пропускат дрехите за раждането на майката и различни хигиенни или други аксесоари, телефон, зарядно, комплект кухненска посуда – виличка, лъжичка, чаша, и др.;
  • за престоя с новороденото – достатъчно количество пелени и първите бебешки дрехи. Видът и материите им трябва да се съобразят със сезона. Зимното детско облекло предполага един комплект повече дрехи от тези на възрастните. Пролетното и лятно – с пласт по-малко. В зависимост от избрания начин на хранене на бебето – чрез кърмене или с адаптирано мляко, необходимите за това неща могат да бъдат включени в списъка за новородено отначало или при нужда. Обикновено от болницата осигуряват шишета с адаптирано мляко, но пък е добре да си вземете помпа за кърма с вас;
  • за изписването – най-радостният момент, свързан с появата на бебето, задължително изисква и подходящата рамка, като се започне от десетките варианти на дрешките за изписване на новородено и се стигне до окомплектоването на детските неща за хранене, пътуване и игра

От психологическа гледна точка колкото по-информирана е родилката, толкова по-спокойно протичат раждането и престоят с новороденото. 

За какво да внимаваме?

Първото правило е да не се прекалява със списъците с багажа. Обичайно престоят в АГ отделенията е в рамките на няколко дни, като преди и след раждането, винаги има как да се направи пазаруване, в случай на пропуснати продукти.

В огромното разнообразие от физически и онлайн магазини, най-добрата препоръка е всички покупки, свързани с бебето и раждането, по списък да бъдат направени на едно място. Пестят се пари, а голямото предимство е повече време отделено на новия член на семейството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *