Основните правила за залагане

Последните резултати от отборите играят много важна роля в определянето на техния потенциал, но само данните за фигурите не са достатъчни, за да победят букмейкъра.

Често след известен неочакван резултат от дълго време можете да чуете от всички страни как един отбор е смазал друг или е направил пълно фиаско. Все пак трябва да разберем, че дори ако отборите са вкарали много голове през последните няколко мача, това не означава, че представянето ще бъде много високо в предстоящите мачове.

За истинска оценка на силата на отборите по отношение на играта в атаката, трябва да погледнете по-надълбоко. Качественият анализ включва преброяване на средния брой голове, отбелязани през последните двадесет или тридесет мача, както и срещи лице в лице между екипи.

Фактор на полето

Често когато залагането на общите играчи обръща специално внимание на формата на отборите, като същевременно пренебрегва статута на собственика на полето. Трябва да разберем, че резултатите от отборите варират значително в зависимост от това къде се провежда мача: у дома или на пътя. На стадион с подкрепата на фенове, отборите постигат сравнително добри резултати. Така например, испанската „Севиля“ в сезон 2015-2016 не успя да спечели нито една победа на пътя в националния шампионат, показвайки слаб и неуспешен футбол.

Следователно е много важно да се проучат данните на европейските първенства, за да се наблюдават основните тенденции. Разбира се, когато става въпрос за топ клубове, резултатите обикновено са съпоставими: отборите взимат много в родните си стени, които се намират на чуждо поле. В повечето случаи обаче факторът на полето играе огромна роля.

По този начин при определяне на стойността на курса трябва: първо да определите мястото на срещата; на второ място, резултатите от предишни мачове, които се провеждаха както у дома, така и у дома.

Средно отбелязан гол

Много често, когато броим средния брой голове в един сезон или за няколко предишни мача, играчите забравят за един нюанс: Средната аритметична оценка, базирана на последните мачове, може значително да се промени с един нестандартен мач.

Така че, ако през предходните девет срещи отборът не вкара повече от две гола във всеки от мачовете, а на десето място в сметката отбеляза голяма победа, тогава картината ще се промени значително, тъй като средноаритметичната стойност ще бъде съществено коригирана.

В резултат на това играчът може просто да направи грешна прогноза. В този пример е ясно, че въз основа на девет мача би било логично да се постави на ITM1, 5, но последният резултат поставя под съмнение тази прогноза. Следователно, в процеса на анализ е необходимо да се обърне внимание не на средния брой голове отбелязани, но колко често отборът отиде на общо по-малко или обратно. Начинаещите често забравят за този нюанс.

Екзотични залози

Като правило, за този или тези букмейкъри се предлагат редица общи суми, най-популярните от които са 2,5. Разбира се, букмейкърите много често примамват играчи с надценени коефициенти като 5,00 за общо 4,5 за игри на малко известни шампионати и дивизии. Ако залагащият се специализира в определено първенство, има добра информационна база, тогава шансовете за успех са високи, в противен случай те са минимални.

Освен това трябва да се каже, че службите на Комисията за тези предложения обикновено са много преувеличени. Това се дължи на факта, че букмейкърите се страхуват, че играчът ще се окаже експерт. Въпреки това трябва да се каже, че ако вероятността за конкретен резултат е висока, не би трябвало да се страхуват от подобни резултати. Както и да е, досега повечето играчи не извършват експерименти с екзотични, като се придържат към основните суми 2.5.

Реализация на целта

Много е важно да анализирате потенциала на екипите по различни начини. Много често една статистика и приспадането на средната аритметична глава са недостатъчни. Качественият анализ подсказва нещо повече: трябва да вземете предвид задържането на топката, броя на подходите и опасните моменти, атаките на целевите изстрели и много други.

Всички тези показатели ще предоставят достатъчно информация, за да направят качествена прогноза. В допълнение, винаги си струва да си спомним, че коефициентите за залагания, букмейкърите обикновено се фокусират върху масата по-добре, т.е. мнозинството. Имайки същите познания за потенциала, както и превръщането на вкараните голове, вероятността за положителен резултат от залог ще бъде много по-висока.
Анализ на срещи лице в лице

Когато залагате на общата сума, трябва да изучите историята на срещите лице в лице, да видите как отборите са играли помежду си по-рано. Въпреки това, да погледнете в архивите далеч не си заслужава. Например десетгодишният мач е малко вероятно да даде някаква ценна информация в процеса на анализ. Това е друг въпрос, ако вземете предвид последните два или три сезона.

Струва си да се отбележи, че ситуацията може да бъде много различна. Така например, ако в срещите „лице в лице“ на отборите имаше „дъно“ и последната среща завърши със скочителна екстравагантност, тогава тази точка може да се пропусне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *