Почивка в Турция

Турция е любима дестинация за почивка на мнозина. Това съвсем не е случайно, тъй като страната е красива, а All Inclusive програмите са особено изгодни за всеки турист. Добавяйки към това и прекрасното обслужване, което получават почиващите тук, със сигурност пътуването до страната си заслужава и ще ви зареди с много хубави емоции. 

Какво трябва да знаем, когато отиваме на почивка в Турция?

Туроператор Бояна МГ

Преди да предприеме това пътуване, определено има неща, за които е добре да сте информирани. Разгледайте какво е добре да знаете, за да избегнете неприятни емоции по време на екскурзията си из тази изключително красива и интересна държава:

  1. Валута – първото и много важно нещо е да си обмените пари. Валутата тук е лирата, така че е препоръчително да сте подготвени с нея предварително, за да не ви се налага да търсите банки и обменни бюра. 
  2. Забележителности – има някой забележителности, като джамиите, където има строги правила за влизане. Носенето на дълги панталони и блузи е силно препоръчително, а влизането с обувки е строго забранено. Мъжете трябва да са с приведени в добър вид коса и брада, а жените да бъдат с покрита глава. Снимките също са строго забранени, като също така трябва да пазите тишина по време на посещението си. 
  3. Пушене – пушачите е много важно да внимават къде палят цигара, тъй като има места, на които това е строго забранено. Добре е винаги да се проверяват указателните табели.
  4. Интернет – имайте предвид, че използване на интернет по време на почивката ви в Турция е най-добре да се случва през карта на техен оператор, защото в противен случай може да сте неприятно изненадани от сметката си, когато се приберете от пътуването.
  5. Сигурност – добре е по време на возене в градския транспорт да пазите чантата и ценностите си, тъй като туристите стават измамени. 

Имайки предвид тези изисквания и правила по време на почивката си в Турция, ще имате едно хубаво и безпроблемно пътуване.

Кои са най-добрите места за пътуване из Турция?

Едни от най-добрите места, които е добре да видите по време на почивката си в страната, освен столицата Истанбул, известна като отличителен мегаполис на два континента, са Кападокия, Памуккале и Ефес. Те имат висока концентрация на забележителности и атракции, както и страхотни ресторанти, в които ще имате възможността да опитате невероятната местна кухня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *