Често при промяна на телосложението, респективно се налага и смяна на размера на дрехите в гардероба. Този процес е персонализиран, но въпреки това включва някои основни аспекта. Но откъде да започнете?

Кой е вашият нов размер?

За да изберете нови дрехи, с които да обновите вашия гардероб, трябва да знаете точните си мерки. Особено при онлайн пазаруването, следването на таблица за размери винаги би ви била от полза. Но кой е вашият размер и как да го откриете?

На първо място, най-добрият вариант е да измерите и прецените пропорциите на тялото си. За целта ще ви е необходим шивашки сантиметър, с който да измерите ширината на раменете, гръдната обиколка, талията и ханша.

При избор на обувки и определяне на номера отново можете да използвате сантиметър, като тук трябва да обърнете внимание на дължината от върха на пръстите до края на петата.

Определете формата на тялото си

Освен на точния размер, трябва да обърнете внимание и на формата на тялото си. По този начин, когато избирате дрехи за гардероба си, ще можете да подберете такива аутфити, които да подчертават най-добрите зони и да прикриват несъвършенствата. Основните форми са: крушовидна, кръгла, обърнат триъгълник, триъгълник, пясъчен часовник.

За да откриете коя форма е вашата, може да потърсите съвет от специалист или да проучите онлайн.

Помислете и за останалите важни аспекти

Ако искате освен да ви бъде по мярка, новото облекло да изгражда визия, подчертана с елегантност и стил, то трябва да помислите и за други ключови аспекти. Важно при избор на дрехи в нов размер за гардероба ви, са следните характеристики:

  • материя – качеството на облеклото, което носите, също е важно при цялостна подмяна на дрехите в гардероба. Заложете на естествени или синтетични материи, които имат добри свойствени характеристики и не предизвикват кожни реакции;
  • кройка – освен изборът на нови мерки, които са правилни за вас, е необходимо да помислите и за кройката. Ако искате да подчертаете извивките на тялото, може да се насочите към Slim Fit модели, които са вталени. В случай че целта ви е да прикриете несъвършенства, Regular Fit и дори свободностоящите овърсайз модели биха били отличен вариант;
  • цветове – заложете на цветове, които създават правилното визуално впечатление. Черното създава впечатление за вталеност, а бялото има обратен ефект. Изберете такива цветови варианти, които ще ви помогнат да съчетавате лесно дрехите в гардероба си;
  • сезонност – обърнете внимание и на сезоните, защото при по-студено време и се налага връхно облекло, при което е препоръчително да си дадете аванс за добавяне на допълнителни слоеве облекло.

Това са част от важните аспекти, с които да започнете при цялостна промяна на облеклото. Заложете не само на модните тенденции, но и на удобството и качеството, от които имате нужда. При избор на подходящи елементи на облеклото потърсете консултация с професионалисти в модната индустрия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *