Когато практикувате ловуване, независимо дали като хоби, или се занимавате сериозно, е много важно да помислите за ловното облекло, което избирате. То трябва да отговаря на определени критерии, за да бъде подходящо и да ви предпази по най-добрия начин. От Заримекс коментират, че в тази статия ще открите някои от най-добрите марки за ловни дрехи, на които може да се доверите за вашата защита през всеки сезон.

Има ли значение сезонността при избора на облекло за лов?

Спортът на открито, какъвто е ловът, може да предостави много предизвикателства за своите почитатели, особено в сезоните на променливи климатични условия.

Един поход може да продължава неопределено време. Ако не се облечете подходящо за лов и изберете дрехи, които са неправилни за конкретния сезон, може да рискувате не само удобството и успеваемостта на мисията ви, но и здравето ви.

Има някои елементи на ловното облекло, които притежават свойствата мултифункционалност и адаптивност, като осигуряват отлична изолация на студа през зимата и пропускат въздуха през лятото чрез свойството си на дишане.

Въпреки това обаче, в повечето случаи е необходимо да си осигурите подходящи зимни и летни екипировки, специално предназначени за лов.

Как да изберете есенно-зимно и пролетно-лятно ловно облекло?

Най-важното, на което трябва да обърнете внимание при избор на ловно облекло за различните периоди от годината, е разграничено според сезонността:

  1. Есенно-зимни дрехи
    Те трябва да предоставят много добра топлоизолация, която да не позволява на студа да проникне през материята. Отделните елементи от екипировката, като панталони, яке, блуза, е подходящо да бъдат устойчиви на влага и вятър. Дебелината на материята е голяма, за да осигури максимален комфорт при неблагоприятно време. Въпреки това, е необходимо да се характеризира и с лекота, която да осигури проходимост на различни терени, бързина и свобода на движенията. Предпочитани цветове за зимния сезон са неутралните, особено черно и кафяво.
  2. Пролетно-летни дрехи
    Екипировката за по-топлите месеци от годината отново трябва да притежава водоустойчивост. Важно е да се характеризира и с дишаща функция, която позволява на кожата да диша, без да се запарва и да се поти прекомерно, като същевременно регулира телесната температура. Най-често срещани са моделите тип камуфлаж, които позволяват сливане с природата и нейните цветове.

Това са основните качества, които трябва да съобразите при избор на екипировка за лов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *