10 лесни начина да трансформирате дома си от летен в есенен стил

Точно както сменяме гардероба си всеки сезон, така трябва и да променяме домовете си, за да са в хармония с времето. Това никак не е трудна задача и не е задължително да вложите много средства. Без значение от бюджета ви, има няколко прости начина да приветстваме по-хладното време в домовете ни.

Сменете декоративните възглавнички и завесите

Холът е леснен в преходите от сезон в сезон. Можете да облечете нова калъфка с есенен принт на декоративните възглавнички и да постелите оранжево одеало на дивана. Изборът на завеси с нов дизайн не е задължителен, можете просто да добавите към белите завеси още един слой в земен цвят и с по-къса дължина.

Стоплете спалнята със завивки и спално бельо в уютни платове и топли текстури

Приберете завивките в хладни цветове и добавете спално бельо в топли и омекотени цветове. В днешно време един комплект не струва много, а и никога не е излишен.

Купа със сезонни плодове в кухнята

Ябълки, круши, орехи и всички сезонни плодове, събрани в красива купа на масата в трапезарията или кухнята, ще донесат есенния дух в дома ви. Друга идея е и да съберете сухи клони и да декорирате камината си с тях, можете да включите и шишарки, подредени в голяма стъклена чаша или керамичен съд, а защо не и просто ваза с есенни цветя.

Създайте си есенни кътчета и в двора

Ако имате щастието да живеете в къща, можете да си направите композиции в дървени касетки или щайги и да ги подредите в двора. Отново се възползайте от природните ресурси – плодове, тикви, кратуни. За по-пленяващ ефект можете да добавите и свещи.

Купете си саксия със сезонни цветя

Едно живо цвете, винаги добавя жизненост и радост в атмосферата на дома. Най-характерните цветя за есенния сезон са хризантемите. Не са никак скъпи, а ще ви дарят с много цветове и красота.

Сет от свещи в поднос

Слънцето започва да залязва все по-рано, запалете свещите, когато то се скрие зад хоризонта. Те са перфектният аксесоар, защото можете да ги комбинирате с различни други орнаменти и така да си ги ползвате целогодишно в различни комбинации спрямо сезона.

Не забравяйте външния облик на дома ви

Въпреки че температурите падат всеки ден, това не значи, че трябва да забравим за забавленията на открито. Когато сте се събрали с компания на двора и започне да става хладно, просто осигурете топли одеала, от които гостите да се възползват. Помислете и за място, където да можете да напалите огън – топлината от него, ще направи есенните нощи запомнящи се.

Сменете покривките на масите

В кухнята и трапезарията застелете масите с покривки в топли цветове. Отново можете да декорирате с плодове, тикви и кратуни. Ако ви очаква по-официална вечеря, позволете си да боядисате със спрей тиквите в сребърни и златни нюанси.

Нахвърляйте топли одеала и постелете килимче

Оставете на удобно място топли завивки, така че винаги, когато усетите хлад, да можете да се наметнете. Освен това, постелете килим или черга в есенна палитра и ще видите как цялата визия на стаята придобива нов вид.

Камината

Нищо не е по-приветливо от топлината на огъня и пукащите звуци на дървата. Това може би е най-перфектният аксесоар, предлагащ визуално естетичен вид, личен стил и комфорт. Ако се отоплявате по друг начин и нямате камина, можете да разчитате на свещите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *