Ако си мечтаете за райско кътче, където да се наслаждавате на слънцето, свежия въздух и природата, може да го създадете в градината. А защо не и дори на терасата? С помощта на правилните градински мебели може да пренесете рая в двора или на откритите площи в апартамента. Там ще можете да се отдадете на отдих и спокойствие винаги, когато желаете.

За целта не ви е необходимо много – практични и удобни приспособления, сред които и люлка. Но как да изберете правилния модел сред голямото разнообразие от видове? Научете повече за избора на люлка за градина от екипа на онлайн магазин TeMax.

Защо да заложите на люлка за комфорта на открито?

Тя е сред градинските мебели, които няма да заемат много пространство, но ще ви накарат да се чувствате отлично. Независимо дали имате обширна градина от няколко декара, или малка тераса към апартамента, ще можете да се насладите еднакво добре на слънцето, свежия въздух и престоя навън.

Ще откриете разнообразие от люлки за градина, които да отговорят на вашите критерии – водоустойчивост, дизайн, цветове, допълнителни удобства, като сенник, комарник и много други.

Това ще придаде функционалност на пространството в градината и ще допринесе за добре поддържания и модерен екстериор.

Каква люлка да изберете за вашата градина?

След като вече сте се спрели на този вариант за релакс и почивка на открито, е време да изберете и подходящ модел сред богатата гама от възможности. За да вземете информирано решение трябва да съобразите следните характеристики:

 1. Възрастова категория
  На първо място трябва да определите дали търсите такава, предназначена за общо ползване, или специална придобивка за деца. Така ще можете да стесните кръга на възможностите, който ще откриете онлайн.
 2. Материал на изработка
  Люлките се изработват от комбинация от качествени материали – основата трябва да се характеризира със солидност, здравина, устойчивост на по-голямо тегло и затова стойката най-често е метална. В зависимост от спецификата на самата конструкция, може да има дървена пейка или полиестерни и полиетиленови седалки.
 3. Размери
  Ще откриете по-компактни варианти, помещаващи един човек, както и още двуместни и дори триместни конструкции. Изберете според разполагаемото пространство.
 4. Тип и особености
  Детските модели могат да бъдат под формата на седалки, столчета, висящи с въжета, докато тези за възрастни – стандартни с люлеещ механизъм, тип шезлонг и дори тип легло.
 5. Детайли и аксесоари
  Трябва да обърнете внимание и на някои детайли, като цветове – дали търсите по-изчистени модели в семпли тонове, като бежово, черно, сиво, или предпочитате по-колоритни варианти за градината – зелени, раирани, бордо и други. Помислете дали искате аксесоари за допълнителен комфорт – възглавнички, сенници, комарници.

Това са основните насоки, които ще ви помогнат да откриете градинската мебел, която да пасне на предпочитанията и очакванията ви най-добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *