Как да се радвате на розите си по-дълго?

Как върви денят ви? Надяваме се настроението ви да е слънчево и приповдигнато, независимо от метеорологичните условия 😉 Още по-добре, ако вече сте получили букет рози от любим човек или от романтичен тайнствен непознат. Сигурни сме, че искате да удължите приятното гъделичкащо усещане, което ви кара да се усмихвате замислено, гледайки красивите си рози възможно най-продължително време и затова ще споделим с вас как най-добре да се погрижите за тези цветя.

Най-вероятно сте получили розите под формата на букет, грижливо аранжирани и завързани здраво по определен начин така, че да не се компрометира целостта му, а той самият е потопен във вода, която е осигурила свежестта на цветята по време на доставката. Можете да ги оставите в този вид за няколко дни, но ние ви препоръчваме да следвате следните инструкции:

 1. Изберете си подходяща ваза, най-добре е тя да бъде стъклена.
 2. Измийте вазата, независимо дали ви изглежда съвсем чиста – това, че не виждате бактериите, не означава, че тях ги няма.
 3. Използвайте ХРАНАТА ЗА ЦВЕТЯ Chrysal, която сме се погрижили да получите с букета си – тя е от изключително значение в много отношения. Не се съмнявайте в малкото пакетче храна за цветя – то е всичко, от което розите ви се нуждаят.
 4. Следвайте инструкциите на опаковката и дозирайте с точното количество чиста, студена, чешмяна вода.
 5. Премахнете всички листа, които могат да попаднат във водата.
 6. Подрежете отново стъбълцата на цветята под ъгъл с около 5 см, преди да ги потопите във водата.
 7. Добавяйте още вода и храна за цветя, когато забележите, че розите са я изпили.
 8. Винаги внимавайте да не покапете венчелистчетата на розите – дори и една капчица може да повреди главата на цветето и то да загние.
 9. Недейте на пръскате розите – това също може да причини поява на гъбички.
 10. Не оставяйте цветята на течение – това може да ги повреди, като ги изсуши преждевременно.
 11. Пазете букета от директна слънчева светлина.
 12. Дръжте го далеч от печки, източници на топлина или помещения, в които е доста топло, по принцип.
 13. Избягвайте да поставяте плодове в близост до цветята – газовете, които се образуват от плодовете също могат да състарят цветята по-бързо от обикновеното.

Пожелаваме ви с удоволствие да се радвате на розите си по-дълго, а веднага, щом те все пак увехнат, да получавате нов букет.

Разбира се, че го заслужавате! 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *