Цветята в декора на Дома

Декорацията на интериора е сред темите, които са постоянно на мода и стават все по-отразявани в телевизионни предавания, като реклами в списания, дори и в новините. Във всички тях се засягат различни аспекти от интериорния дизайн, но за съжаление, не забелязваме конкретно застъпване на един от тях, а именно ролята на цветята в обзавеждането на дома, която за нас е от голямо значение за неговия облик, уют и топлина.

Как да подберем флоралната си декорация, какви елементи да следим… Ето нашите съвети!

Свежестта на сезонните цветя

Не винаги е толкова лесно да подберем разнообразието от цветя, което да разположим във всекидневната или на масата за хранене. Но едно е сигурно – каквито и да изберем, те задължително трябва да са свежи! Следвайте сезоните в интериорния си дизайн и така никога няма повторите един и същи стил удома. Можем да кажем, че като цяло трябва да се водите от два критерия в избора си на цветя за всекидневната и това са сезоните и

Цветовете

През цялата година екипът на ЦВЕТЯ.BG предлага сезонна селекция от цветя, за да можете редовно да подновявате атмосферата удома!

А говорейки за цветовете – няма точно правило; всеки интериор, според своите нюанси. Така например, букет червени рози ще застане в тон с пастелни или сиви цветове, докато бялата орхидея би привнесла деликатна нотка в завършек на интериор в стилен шик.

След това е от значение да съчетаем цветовете със сезоните.

Например:

  • Гладиоли, Хризантеми, Амарилиси и Калии ще ни настроят на есенна вълна;
  • Анемонии, Рози, Лилии и Лалета ще намерим през зимата;
  • Жълти Форзиции, Азиатски Лютичета, Божури и Люляци ще огреят домовете ни през Април;
  • А лятото – разбира се – ще ни даде най-богатият избор: Хортензии, Далии, Слънчогледи и много други… 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *