Символика на 10-те най-подарявани цветя за Св. Валентин

С всяко едно цвете, което подарявате на любимите си хора, вие поднасяте и заключено послание. Различните аромати, цветове и форми носят разнообразни послания. За да изпратите на половинката си правилното романтично послание за празника на влюбените, вижте какво символизират 10 от най-подаряваните за Св. Валентин цветя.

Рози

Не е изненадващо, че розите са най-популярният избор за Свети Валентин. По-специално, червените рози символизират любов, романтика, красота и съвършенство.

Гербери

Герберите символизират красота, невинност и чистота. Герберите, отличаващи се със своите големи красиви цветове, се предлагат в асортимент от весели нюанси, които им придават допълнителна жизнерадост.

Лалета

Лалетата са символ на съвършената любов. Елегантни и разпознаваеми, лалетата са едни от най-популярните цветя в света, но най-често се свързват с Холандия, където процъфтяват от 17-ти век. Те придават уют и топлина, а освен това са класически и достъпен избор за Св. Валентин.

Алстроемерии, Перуански лилии

Алстроемерията, известна още като перуанска лилия, се отличава с ефектни наситени цветове, изпъстрени с нежни ивици. Носи значението на приятелство и преданост.

Бели лилиуми

Белият лилиум символизира красота, класа и стил. Един зашеметяващ букет с бели лилиуми е подходящ подарък за хора, които обичат опияняващи аромати.

Орхидеи

Със своите редки екзотични цветове и дива природа една орхидея би могла да замени дузина рози. В саксия или в букет цветовете на орхидеята са дълготрайни и символизират любов, красота, лукс и сила.

Карамфили

Разрошените цветове на карамфилите символизират очарование, сърдечност и нова любов. Те са прекрасни и достъпни цветя.

Слънчогледи

Подобно на слънцето, към което гледат, тези ярко жълти цветове носят топлина и щастие. Слънчогледите са и символ на лоялност.

Ириси

Независимо от цвета им (най-често се срещат в синьо, бяло и жълто) ирисите символизират вяра и надежда. Поразително се съчетават с червени лалета или маргаритки.

Гардении

Заредени с аромат, тези елегантни цветя символизират чистота и радост, а освен това загатват за старомодна любов. Гардениите са скъпи и със сигурност биха направили впечатление на празника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *