Неудобството на повечето металотърсачи е, че са оста обемисти и бият на очи. Значително по-практичен и удобен е малкият металотърсач Пинпоинтер. С него можете да намирате търсените обекти значително по-бързо и значително по-прецизно.

Когато металотърсачът засече някакъв метален обект в земята, ще трябва да изкопаете дупка на посоченото място, за да можете да го намерите. Разбира се, няма как да бъде точно локализиран металния предмет, колко е големината му, има ли и други метали, на каква дълбочина се намира. Всичко това прави търсенето доста трудоемко.

Малкия уред Пинпоинтер бързо ще определи дали обекта, за който е сигнализирал е в дупката, която сте изкопали или е попаднал в някоя от извадените буци. Е случай, че се намира все още в дупката, с лекота ще определите къде точно се намира –  по стените или на дъното. Уредът ще покаже дали разстоянието, на което сте изкопали е достатъчно, за да достигнете предмета или ще се наложи да увеличите ширината или дълбочината на дупката.

Малкият Пинпоинтер има доста предимства пред останалите си събратя. Той определено спомага а по-лесното достигане на определената цел. Има изключителна точност при откриването на малки обекти и така не се налага да копаете големи дупки. Успява да локализира повече от една цел на близко разстояние. Пригоден е да издирва предмети в по-тесни пространства, лесно открива пирони или кабели, останали в стени, тръби, арматура.

Специфика при настройването

Тези малки металоърсачи имат способността да се самонастройват, отчитайки минерализацията на почвата или солената вода. С този уред лесно може да се определи големината и дълбочината, на която е разположен намерения обект. Пренастройката на Пинпоинтъра става много лесно. Достатъчно е да го изключите и веднага после да  го включите. За да се предотврати някакво повлияване от вода, мокър пясък или силно минерализирана почва, трябва да задържите върха на уреда в почват, водата или пясъка, натискайки бутона, за да може да се настрои за средата, в която е търси.

http://webstatii.com/wp-content/uploads/2017/05/metalotursach.jpghttp://webstatii.com/wp-content/uploads/2017/05/metalotursach-150x150.jpgwebstatiiДругиметалотърсач,металотърсачиНеудобството на повечето металотърсачи е, че са оста обемисти и бият на очи. Значително по-практичен и удобен е малкият металотърсач Пинпоинтер. С него можете да намирате търсените обекти значително по-бързо и значително по-прецизно. Когато металотърсачът засече някакъв метален обект в земята, ще трябва да изкопаете дупка на посоченото място, за...Блогът на Ники Узунов