Днешните електронни апарати използват метод, наречен „осцилометричен метод”. По този начин се измерва налягането на артериите. Подобни методи за измерване на кръвно налягане се използват от много години, в домашни условия, в болници, където ежедневно се мери кръвното на множество пациенти. При това с висока прецизност.

Все още много лекари и медицински сестри предпочитат да измерят кръвното на пациента по-стария начин – помощта на механичен апарат и стетоскоп (слушалка). Така по-добре могат да се чуят колебания и сигнали в пулса, и смущения, неравномерен пулс, и аритмия др.

Новите модерни апарати също се справят добре, те са доста точни и умни, могат да хванат аритмия или неравномерен пулс. Те могат да запаметят всички измервания и то изцяло в домашни условия. Освен това, един апарат за измерване на кръвно налягане, би могъл да даде по-достоверна информация за резултатите, защото пациентът е у дома и е по-спокоен.

Една от причините, поради които лекарите съветват използването на електронен апарат за кръвно, е че те предпочитат пациентите често да си мерят кръвното, по няколко пъти на ден, в определени часове. Така могат да запишат резултатите и да ги представят на лекар за анализ.

Използването на електронен апарат за кръвно е много удобно. Той е лесно и приятно. Може да се прави и от възрастни хора, които няма как често да мерят кръвно при лекаря. Вместо това, в домашни условия могат да мерят кръвното ежедневно и през определени интервали. Така ще знаят какви са средните стойности и резултатът ще бъде много по-достоверен, за разлика от еднократно мерене в лекарския кабинет. Дори да си мерите кръвното при лекаря през 20 минути, едва ли всеки път то ще бъде еднакво.

В заключение, нека всеки сам прецени кой метод дава по-добри резултати. Всеки апарат си има предимства и недостатъци. С механичния апарат може да работи само лекарско лице със специални умения, докато при автоматичния – всеки и то в домашни условия.

 

http://webstatii.com/wp-content/uploads/2017/07/omron_nebuliser28.jpghttp://webstatii.com/wp-content/uploads/2017/07/omron_nebuliser28-150x150.jpgwebstatiiЗа домаДнешните електронни апарати използват метод, наречен „осцилометричен метод”. По този начин се измерва налягането на артериите. Подобни методи за измерване на кръвно налягане се използват от много години, в домашни условия, в болници, където ежедневно се мери кръвното на множество пациенти. При това с висока прецизност. Все още много лекари...Блогът на Ники Узунов