Китарата привлича интереса на много млади хора по света и в момента, в който те решат да се учат да свирят пред тях ще стои въпроса – да започнат на акустична китарата, или да започнат директно с уроци на класическа китара. За съжаление, много от тези млади музиканти не знаят, че тези два вида китари не са синоними, а са два съвсем различни вида китари. Именно защото са различни предполага развитието в една или друга посока, в зависимост от вашия личен избор.

Разликите между двата вида китари се състоят във външния дизайн, който е пригоден изцяло за предназначението на тези два вида китари. И двата модела са акустични, защото произвеждат звук без да се налага намесата на електричеството. Само че класическата китара е пригодена за найлонови-пластмасови струни и има много по-изчистен дизайн, и структура пригодена за точно определена стойка за свирене. Акустичната китара от своя страна е пригодена за метални струни и има много звънлив звук, който акомпанира музиканта по време на пеене. Когато сложите найлонки струни на акустична китара, тя изобщо няма да звучи толкова силно, звънливо и красиво. Ако пък сложите метални струни на класическа китара можете съвсем скоро да я повредите безвъзвратно.

Всичко казано дотук е нещо, което може да бъде научено преди да започнете да свирите на китара. Когато обаче го знаете ви предстои същинския избор. Разбира се трябва да обърнете поглед към себе си, за да установите честно пред Вас самите, в какво настроение сте, какво бихте искали да свирите, как бихте искали да се развивате музикално. За улеснение, потърсете видеоклип с класическа китара в нета и чуйте някое велико класическо произведение точни за класическа китара. Сравнете го с други поп или рок парче, в което той или тя пея под съпровод на звънлива акустична китара. Вижте кое повече приляга на вашия натюрел в този момент.

Ако повече ви привличат инструменталните китарни пиеси и класически пиеси написани от големите майстори, то тогава изборът е ясен – класическа китара. Когато обаче сте музикални и обичате да пеете и композирате, опцията е да започнете с акустична китара, която след време като научите акордите и хармониите, ще ви служи по прекрасен начин, така че да станете един добър певец, китарист и композитор.

След като направите избор съсредоточете се само в единия модел, за да придобиете базисните способности. Когато дойде време може да смените инструмента ,за да научите и другия вид китара,  така постепенно да станете млад китарен гуру. В началото всичко е субективно, вие просто трябва да започнете като следвате правилната посока.

http://webstatii.com/wp-content/uploads/2018/01/muzika.jpghttp://webstatii.com/wp-content/uploads/2018/01/muzika-150x150.jpgwebstatiiХобиКитарата привлича интереса на много млади хора по света и в момента, в който те решат да се учат да свирят пред тях ще стои въпроса - да започнат на акустична китарата, или да започнат директно с уроци на класическа китара. За съжаление, много от тези млади музиканти не...Блогът на Ники Узунов