Ролерите са предпочитани от хора на всякакви възрасти. Те способстват за поддържане на добра физическа форма, настроение и тонус. Придвижването с тях е лесно и приятно, но за да се предотврати евентуална травма, трябва да имате необходимата екипировка.

В зависимост от целта, която преследвате, ролерите могат да бъдат с различно предназначение: за забавление, професионални и за деца. Повечето модели за възраствни могат да се използват и като кънки за лед като се сменя шасито на обувката.

Колелцата на ролерите са от решаващо значение за приятното и безопасно каране. Броя им е 4 за обикновените и 5 за свободния стил. От голямо значение са дебелината, диаметъра и твърдостта на материала. Можем да спомененм, че колелцата с по-голям диаметър са по-бързи, затова за начинаещи се купуват ролери с колелца с по-малък диаметър. За начинаещи се препоръчват меки колела, които се движат по-бавно. Колелата със средна твърдост са за фитнес каране, а най-твърдите са предназначени за по-високи скорости.

Специалистите са на мнение, че по-високата обувка на ролерите е по-безопасна за краката. За да е по-удобна убувката е изработена от пластмаса около глезена и в основата, а лицето е от текстил. При избор на номер, вземете ролери с половин или един номер по-големи.

ШАсито на ролерите също е от значение. Обикновено се произвежда от лек алуминий ли от пластмаса. Разбира се, алуминиевото шаси е значително по-устойчиво. Лагерите на ролерите също оказват въздействие върху скоростта на движение. Лагерите с по-висок индекс са по-здрави и скоростни.

За предпочитане е пасито да е закрепено за обувката посредством болтове. Така по-лесно шасито ще може да се сваля и да се почиства по-често. Някои модели използват нитове за закрепване.

Колкото по-качествени са ролерите, толкова по-скъпи са те. Не е добре да пестите, когато правите своя избор, тъй като това може да се окаже фатално и да се контузите заради ниското качество на ролерите, които сте купили.

http://webstatii.com/wp-content/uploads/2017/10/roleri.jpghttp://webstatii.com/wp-content/uploads/2017/10/roleri-150x150.jpgwebstatiiДругиРолерите са предпочитани от хора на всякакви възрасти. Те способстват за поддържане на добра физическа форма, настроение и тонус. Придвижването с тях е лесно и приятно, но за да се предотврати евентуална травма, трябва да имате необходимата екипировка. В зависимост от целта, която преследвате, ролерите могат да бъдат с различно...Блогът на Ники Узунов