часовникОт момента на изобретяването на часовника до днес са създадени много модели. Някои са запазени през вековете, а други са отдавна забравени. Днес има няколко основни начина на показване на часа, но какво би се получило, ако бъдат обединени няколко (или поне два) в един часовник? Интересна комбинация може би!

Основните видове часовници, които познаваме до момента са класическият аналогов и съвременният цифров. Разноцветните лампички, размера на дисплея или наличието на микропроцесор вече са въпрос на вкус.

Вероятно сте влизали в часовникарски магазин и сте разглеждали богатия набор от часовници с корпуси, стрелки и каишки, които следват последните прищявки на дизайнерите. Последната от тях е съчетаването на тиктакането на стрелките с възможностите на цифровите технологии. Не бихте могли да пропуснете подобен часовник.

Някои хора предпочитат да чуват тиктакането на стрелките, други харесват да виждат дигиталното изображение на часа.

Какво бихте спечелили, ако получите и двете?

Не много. Обстоятелството, че разполагате с достатъчно движещи се части по корпуса на часовника е достатъчен. Почти невъзможно е да се намери часовник с повече допълнителни функции при тази комбинация.

С тиктакането на стрелките можете да получите и цифрово изображение на часа, но възможностите на хибридното изпълнение обикновено се изчерпват с допълнителни календар и аларма за събуждане. Един от недостатъците на тези часовници е, че са създадени по-скоро за активните личности. Често каишката им е направена от силикон и в доста редки случаи от метална сплав. Това може да означава единствено, че не биха се харесали от всеки. Подобни часовници има на доста места, специално моделът от снимката горе може да се закупи от тук на изгодна цена.

Разбира се, има модели, които си заслужава да бъдат притежавани, но на цената, на която се предлагат, със сигурност бихте могли да си изберете нещо по-добро от гледна точка на характеристиките. Предимството на този вид часовници се оказва и най-големият им проблем — двата начина на показване на часа.

На първо място дизайнът ограничава възможностите на часовника. Второ, ако поискате да го покажете на някой, не бихте могли да се похвалите, че разполагате с кой знае какви функции. Изключително рядко един часовник от този тип е в състояние да ви предостави нещо повече от час, календар и аларма. Затова и дамите предпочитат друг тип часовници, те също нямат кой знае какви функции, но впечатляват с красив и стилен дизайн. Моделите за жени са много разнообразни и изработени от различни материали, важно е при тях да изглеждат добре и да се харесват на притежателките им, а защо не и на околните. Всяка истинска жена, която се интересува от своя външен вид ще Ви каже, че часовниците са не по-малко важни от дрехите или обувките, защото като аксесоар те се забелязват много лесно на ръката ви от вашите приятелки или пък от мъжа, с който сте излезли на среща. Затова е от съществено значение да притежавате хубав часовник. Например този евтин дамски часовник, който освен с цена впечатлява и със своята красива визия и изисканост!

Източник: Магазин за бижута – arigato.bg

http://webstatii.com/wp-content/uploads/2017/04/thumb_000-3132-300x300.jpghttp://webstatii.com/wp-content/uploads/2017/04/thumb_000-3132-300x300-150x150.jpgwebstatiiМодаОт момента на изобретяването на часовника до днес са създадени много модели. Някои са запазени през вековете, а други са отдавна забравени. Днес има няколко основни начина на показване на часа, но какво би се получило, ако бъдат обединени няколко (или поне два) в един часовник? Интересна комбинация може...Блогът на Ники Узунов