В днешно време я пределно ясно, че е особено важно уврежданията на плода да се видят още в самото начали, за да се вземат необходимите  мерки.

Все повече и повече доказателства се явяват в подкрепа на това, че нарушенията в развитието на плода представляват значителен рисков фактор за развитието на диабет, сърдечно-съдови и церебро-съдови нарушения, по-късно в живота на бебето. Медицинските грижи по време на бременността са важни.

Медицинското обслужване в пренатален период означава ранно откриване и коригиране на аномалии на плода, хронични заболявания и предотвратяване на смърт на плода. Съвременната медицина определя пренаталното лечение като грижа на лекаря за бременните жени и техните бебета.

Гинекологията разделя бременността на три периода. Първият продължава до края на 15-тата седмица от бременността. През този период се развиват органите на вашето бебе. В края на първия триместър, когато се образуват всички органи, бебето започва да расте и да увеличава теглото си. Вторият период продължава от 16-та до 27-та седмица на бременността, а третия трае от 28-та до 40-та седмица на бременността.

Обикновено, бъдещите майки трябва да направят иследвания на 28-та седмица и на всеки три седмици до 36-та седмица от бременността. От средата на третия период, прегледите трябва да се правят на всеки две седмици или дори по-често, в зависимост от вашата медицинска история и състояние, но решението на интензивността на прегледите ще Ви бъде предложено от Вашия лекар.

За първи път използването на АГ ехограф в акушерството осигурява директна информация за състоянието на плода и е без никакъв риск за майката или плода. Модерните ултразвукови устройства с динамично изображение с висока разделителна способност „в реално време“ позволяват подробно изследване на морфологията на плода и измерването на практически всичките му структури.

Ултразвуковия метод е незаменим инструмент в грижата за плода. Той може да даде подробна визуализация на морфологията, биометрията, оценката на динамиката на ембриона и растежа на плода, тестване на кръвообращението, подробна визуализация на структурата и функцията на различните органни системи на плода.

http://webstatii.com/wp-content/uploads/2018/09/eho.jpghttp://webstatii.com/wp-content/uploads/2018/09/eho-150x150.jpgwebstatiiДругиВ днешно време я пределно ясно, че е особено важно уврежданията на плода да се видят още в самото начали, за да се вземат необходимите  мерки. Все повече и повече доказателства се явяват в подкрепа на това, че нарушенията в развитието на плода представляват значителен рисков фактор за развитието на...Блогът на Ники Узунов